Τυρόπιτα του τηγανιού με σφολιάτα

Μια πανεύκολη τυρόπιτα με έτοιμα φύλλα σφολιάτας που γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα. Το μόνο που έχετε να ετοιμάσετε είναι η γέμιση, τα υπόλοιπα γίνονται στο τηγάνι!

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πανεύκολη τυρόπιτα με έτοιμα φύλλα σφολιάτας που γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα. Το μόνο που έχετε να ετοιμάσετε είναι η γέμιση, τα υπόλοιπα γίνονται στο τηγάνι!

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  3 φύλλα σφολιάτας
  •  5 αυγά
  •  400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τυρόπιτα του τηγανιού με σφολιάτα, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ τα αυγά με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τη φέτα, το κασέρι, τη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28- 30 εκ. ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  4. Στρώνουμε στο σκεύος το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτoντας εντελώς τον πυθμένα και μέχρι τη μέση τα τοιχώματα (αν χρειαστεί, κόβουμε λίγο τις άκρες του φύλλου). Αδειάζουμε εκεί το μισό μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας κενό ένα περιθώριο 2-3 εκ. περιμετρικά.
  5. Σκεπάζουμε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του για να κολλήσουν στο κάτω φύλλο και να σφραγίσουν το μείγμα. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το κάτω φύλλο να ροδίσει.
  6. Ανασηκώνουμε την πίτα που φτιάξαμε με 2 σπάτουλες, προσεχτικά και, ρίχνουμε στο τηγάνι άλλη 1 κουτ. σούπας λάδι.
  7. Αναποδογυρίζουμε την πίτα, ώστε η ροδισμένη πλευρά να βρεθεί προς τα πάνω. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η κάτω πλευρά.
  8. Αδειάζουμε στην επιφάνεια της πίτας το υπόλοιπο μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας ξανά ένα κενό περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά. Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του, ώστε να κολλήσουν με το φύλλο από κάτω του.
  9. Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά, ανασηκώνουμε και πάλι προσεκτικά την πίτα, ρίχνουμε στο τηγάνι την τελευταία κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αναποδογυρίζουμε την πίτα.
  10. Αφήνουμε να ψηθεί και η καινούργια κάτω πλευρά της για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: Γαστρονόμος 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT