Τάρτα με μήλο, παντζάρι και μπρι

Γλυκόξινο μήλο, γήινο παντζάρι, λιπαρό μπρι και λίγα καρύδια για τραγανή υφή, κλεισμένα σε μια λεπτεπίλεπτη ζύμη τάρτας. Μια συνταγή που πρέπει να φτιάξετε σήμερα!

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλυκόξινο μήλο, γήινο παντζάρι, λιπαρό μπρι και λίγα καρύδια για τραγανή υφή, κλεισμένα σε μια λεπτεπίλεπτη ζύμη τάρτας. Μια συνταγή που πρέπει να φτιάξετε σήμερα!

Υλικά

Μερίδες: (για ταρτιέρα 22-23 εκ.)

  •  1 φύλλο ζύμης
  •  1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας ή κουρού)

Για τη γέμιση

  •  350 γρ. παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα
  •  350 γρ. μήλα, προτιμότερο ξινόμηλα (για το χρώμα), καλά πλυμένα
  •  150 γρ. μπρι, σε κύβους (γαλλικό αγελαδινό μαλακό τυρί με έντονη γεύση, που λιώνει ευχάριστα κατά το ψήσιμο)
  •  1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  •  2 αυγά
  •  100 ml κρέμα γάλακτος
  •  1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  •  2 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  •  50 γρ. καρύδια, χοντροθρυμματισμένα
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι

Διαδικασία

  1. Για την τάρτα με μήλο, παντζάρι και μπρι ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα.
  2. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 35 εκ. περίπου.
  3. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα, κόβουμε όση εξέχει και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
  4. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Για την γέμιση

  1. Προχωράμε στην γέμιση και κόβουμε τα παντζάρια σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  2. Κόβουμε τα μήλα στη μέση και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια.
  3. Αφήνουμε τη φλούδα.
  4. Τα κόβουμε και αυτά σε πολύ λεπτές φέτες.
  5. Σε μπολ ανακατεύουμε το μπρι με το δεντρολίβανο, τα αυγά, την κρέμα, αλατοπίπερο και απλώνουμε το μείγμα στην προψημένη βάση.
  6. Βάζουμε τις φέτες παντζαριών σε σειρές εναλλάξ με τις φέτες μήλου πάνω στο μείγμα, στερεώνοντάς τες κάθετα και γύρω γύρω, από τα τοιχώματα προς το κέντρο, σχηματίζοντας έναν σαλίγκαρο, όσο καλύτερα μπορούμε, μέχρι να γεμίσει όλη η επιφάνεια.
  7. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε το μήλο με τη ζάχαρη και ραντίζουμε τα παντζάρια με το ξίδι.
  8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, σκορπίζουμε το καρύδι ανάμεσα στα κενά, αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
  10. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT