Το λαχανόριζο εδώ το φτιάχνουμε πιο εξωτικό, πιο αρωματικό, με γάλα καρύδας, κάρι και τζίντζερ. Και γίνεται νοστιμότατο.
20′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1/2 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
- 2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα
- 220 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα στον πολυκόφτη
- 100 ml γάλα καρύδας
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λαχανόρυζο με κάρι, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το καρότο και το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το γάλα καρύδας και 3 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
- Ρίχνουμε το ρύζι, το ξύσμα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
Πηγή: gastronomos.gr