Η κρεμ καραμελέ μιας φημισμένης οικοδέσποινας των Αθηνών

Η κρεμ καραμελέ μιας φημισμένης οικοδέσποινας των Αθηνών

Bελούδινη, ισορροπημένη και υπέροχα κρεμώδης, είναι η ωραιότερη που έχουμε δοκιμάσει

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φημισμένη οικοδέσποινα, η κ. Αρτεμισία Λυμπεράκη φτιάχνει για το τέλος των τραπεζιών της (αλλά και ως πεσκέσι στα τραπέζια φίλων) μια βελούδινη, ισορροπημένη και υπέροχα κρεμώδη, κρεμ καραμελέ που στον κύκλο της είναι περιζήτητη. Εμείς τη δοκιμάσαμε σε ένα τραπέζι που παρέθεσε η στενή της φίλη κ. Νότα Μασσέλου και βρήκαμε την ευκαιρία να ζητήσουμε τη συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 10

Για την κρέμα

1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες

6 αυγά

180 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες*

Για την καραμέλα

9 κουτ. σούπας ζάχαρη

6 κουτ. σούπας νερό

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT