Φημισμένη οικοδέσποινα, η κ. Αρτεμισία Λυμπεράκη φτιάχνει για το τέλος των τραπεζιών της (αλλά και ως πεσκέσι στα τραπέζια φίλων) μια βελούδινη, ισορροπημένη και υπέροχα κρεμώδη, κρεμ καραμελέ που στον κύκλο της είναι περιζήτητη. Εμείς τη δοκιμάσαμε σε ένα τραπέζι που παρέθεσε η στενή της φίλη κ. Νότα Μασσέλου και βρήκαμε την ευκαιρία να ζητήσουμε τη συνταγή.
Υλικά
Μερίδες: 10
Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
6 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες*
Για την καραμέλα
9 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας νερό
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr