Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες

Οι ψητές γλυκοπατάτες βγάζουν όλη τους τη γλύκα, οι γαρίδες της δίνουν θαλασσινή νοστιμάδα και το λεμόνι κρατάει την ισορροπία: αυτή η σούπα είναι απλά εξαιρετική

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σούπα

500 γρ. γλυκοπατάτες, πολύ καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

50 ml φρέσκο γάλα

850 ml ζωμός λαχανικών

1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ ή 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

10 ml χυμός λεμονιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις γαρίδες

12 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες (από κελύφη, κεφάλια και εντεράκι – αφήνουμε μόνο την ουρά)

70 ml ζωμός λαχανικών

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (για το σερβίρισμα)

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT