Καπνιστός σολομός με σικορέ

Σαλάτα και πρώτο πιάτο μαζί ο καπνιστός σολομός με σικορέ είναι η γρήγορη συνταγή που μας λύνει τα χέρια σε κάθε τραπέζι.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φημισμένη οικοδέσποινα, η Νότα Μασέλου συνηθίζει να φτιάχνει καπνιστό σολομό με σικορέ στα καλέσματά της. Γίνεται στο άψε σβήσε και λειτουργεί την ίδια στιγμή ως σαλάτα και πρώτο πιάτο. Το σικορέ μας συμβουλεύει να το χοντροκόψουμε από νωρίς και να το διατηρήσουμε σε ένα μεγάλο τάπερ στο ψυγείο. Τα υλικά του ντρέσινγκ επίσης τα βάζουμε σε ένα βαζάκι, τα χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη. Ξαναχτυπάμε πριν σερβίρουμε τη σαλάτα. Σολομό καλό είναι να προμηθευτούμε όσο γίνεται καλύτερης ποιότητας.

Καπνιστός σολομός με σικορέ-1

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  8 σικορέ (υπολογίζουμε 1 ανά άτομο), χοντροκομμένα
  •  20 φέτες καπνιστός σολομός (περίπου 1 κιλό)

Για το ντρέσινγκ

  •  1 κουτ. γλυκού (γεμάτη) μουστάρδα απαλή
  •  1 κουτ. γλυκού ξίδι
  •  2 κουτ. γλυκού βαλσαμικό ξίδι
  •  1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  100 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον καπνιστό σολομό με σικορέ, χοντροκόβουμε τα σικορέ από νωρίς και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τάπερ στο ψυγείο, σκεπασμένα με καπάκι, για να μη στεγνώσουν και αφυδατωθούν.
  2. Σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Λίγο πριν σερβίρουμε, χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ στο βάζο και περιχύνουμε το σικορέ.
  4. Το σκορπίζουμε στο κέντρο μιας μεγάλης οβάλ ή στρογγυλής πιατέλας και περιμετρικά τακτοποιούμε τα φιλέτα σολομού, τυλίγοντάς τα σε όμορφες ροδέλες.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT