Γόπες φουρνιστές με πράσα

Ψητές γόπες με ωραία ντοματένια σάλτσα και μπόλικα πράσα ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο για το καθημερινό τραπέζι.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν βρίσκετε γόπες στην αγορά, μην τις προσπερνάτε. Είναι νόστιμες, θρεπτικές και οικονομικότατες. Γίνονται υπέροχες και στο τηγάνι αλλά και στον φούρνο, όπως σε αυτή τη συνταγή με τα πράσα και την κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 κιλό γόπες, καθαρισμένες
  •  3 πράσα, λεπτοκομμένα
  •  3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
  •  1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γόπες φουρνιστές με πράσα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  2. Απλώνουμε τα πράσα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μισό μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους.
  5. Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  6. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματάκια με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια.
  7. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT