Η προέλευση της καβουροσαλάτας είναι οι παράλιες πόλεις στις ακτές του Ειρηνικού, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, και είναι ένα από τα καλοκαιρινά τους εδέσματα, καθώς η θαλάσσια αυτή περιοχή φημίζεται για τα καβούρια της. Ήδη από τη δεκαετία του 1900, κάθε καλό εστιατόριο ξενοδοχείου από τη βόρεια Καλιφόρνια μέχρι τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά και την Αλάσκα την περιείχε στο μενού του αυτή τη σαλάτα. Όταν η συνταγή έφτασε στην Ευρώπη, αξιοποιήθηκε και ως γέμιση σε μικρά ταρτάκια και έγινε ένα πολύ δημοφιλές ορεκτικό.
Υλικά
Κομμάτια: 12-15
12-15 έτοιμα, ψημένα άδεια ταρτάκια (πωλούνται συσκευσμένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή τα παραγγέλνουμε από ζαχαροπλαστείο, διευκρινίζοντας ότι προορίζονται για αλμυρή γέμιση ώστε να μην περιέχουν ζάχαρη)
Για τη γέμιση
- 200 γρ. καβουρόψιχα από κονσέρβα, καλής ποιότητας
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα, έτοιμη ή σπιτική
- 1/2 πράσινο μήλο, με τη φλούδα, σε πολύ ψιλά καρέ
- 1 κλωνάρι σέλερι, καθαρισμένο από ίνες, σε πολύ ψιλά καρέ
- 1 κιτρινόφλουδο κρεμμυδάκι, σε πολύ ψιλά καρέ
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πηγή gastronomos.gr