Ροδέλες πατάτας με κρεμμύδι και φέτα

Πάναπλο και απόλυτα comfort φαγητό. Το κρεμμύδι δίνει έξτρα γλύκα στις τηγανητές πατάτες ενώ η φέτα ολοκληρώνει το σύνολο.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαγητό της θαλπωρής με ελάχιστα υλικά αλλά τόνους νοστιμιάς. Πρώτα ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις ροδέλες πατάτας και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι που χαρίζει έξτρα γλύκα στο πιάτο. Η αλμυρούτσικη φέτα ισορροπεί και ολοκληρώνει το σύνολο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 κιλό πατάτες
  •  2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες πάχους 3-4 χλστ.
  •  θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας
  •  αλάτι, ρίγανη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ροδέλες πατάτας με κρεμμύδι & φέτα, ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, πάχους 3-4 χλστ.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και σκορπίζουμε θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT