Φαγητό της θαλπωρής με ελάχιστα υλικά αλλά τόνους νοστιμιάς. Πρώτα ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις ροδέλες πατάτας και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι που χαρίζει έξτρα γλύκα στο πιάτο. Η αλμυρούτσικη φέτα ισορροπεί και ολοκληρώνει το σύνολο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κιλό πατάτες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες πάχους 3-4 χλστ.
- θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας
- αλάτι, ρίγανη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ροδέλες πατάτας με κρεμμύδι & φέτα, ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, πάχους 3-4 χλστ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και σκορπίζουμε θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας.
Πηγή: Γαστρονόμος