Χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα

Το χοιρινό σιγομαγειρεύεται με τα πράσα, τη σελινόριζα και τα δαμάσκηνα μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Ένα οικογενειακό, γιορτινό φαγητό, νόστιμο και αρωματικό.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χοιρινό σιγομαγειρεύεται με τα πράσα, τη σελινόριζα και τα δαμάσκηνα μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Ένα οικογενειακό, γιορτινό φαγητό, νόστιμο και αρωματικό.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μικρούς κύβους 3 εκ.
  •  500 γρ. πράσα, λεπτοκομμένα
  •  1 μέτρια σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  •  60 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  •  200 ml χυμός πορτοκαλιού
  •  100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, ψιλοκομμένο
  •  2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό, τριμμένο
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το χοιρινό.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε τα πράσα, τις σελινόριζες, τα δαμάσκηνα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό μαζί με 150 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT