Σολομός gravlax από τη Σκανδιναβία

Ο ελαφρόπαστος σολομός gravlax κατάγεται από τη Σκανδιναβία. Είναι διαχρονικό έδεσμα, ιδεώδες για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο σε επίσημα και ανεπίσημα τραπέζια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απλός και εύκολος στην παρασκευή του, αλλά με σαγηνευτική και επίμονη νοστιμιά, ο ελαφρόπαστος και ιδιαίτερα αρωματικός σολομός gravlax κατάγεται από τις σκανδιναβικές χώρες, όπου τον συνηθίζουν πολύ σε φιλικές μαζώξεις αλλά και σε επίσημα καλέσματα. Πέρασε ως μόδα και από τα αθηναϊκά τραπέζια κάποτε. Εκείνων που δεν ήθελαν να βγάζουν αγοραστό καπνιστό σολομό, αλλά κάτι διαφορετικό, κατά τι πιο φίνο (καθότι μη καπνιστός) και χειροποίητο. Είναι ένα διαχρονικό έδεσμα, ιδεώδες για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο σε επίσημα και ανεπίσημα τραπέζια. Το ετοιμάζουμε δύο μέρες πριν, κάτι που μας επιτρέπει, αν ετοιμάζουμε γιορτινό τραπέζι, να «σπάσουμε» τις μαγειρικές εργασίες και να έχουμε χρόνο για τα υπόλοιπα πιάτα του μενού. Την απλή και κατατοπιστική συνταγή μάς έδωσε η Floris Costalas, οικοδέσποινα από τις λίγες που έχει δεξιωθεί στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη όλο τον καλό κόσμο, από σταρ του Χόλιγουντ μέχρι την εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT