Πατάτες dauphinoise με κολοκύθα

Βουτιά στην απόλαυση είναι αυτές οι βουτυρένιες πατάτες dauphinoise με κολοκύθα, τριμμένη γραβιέρα και μπόλικα αρωματικά.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουτιά στην απόλαυση είναι αυτές οι βουτυρένιες πατάτες dauphinoise με κολοκύθα, τριμμένη γραβιέρα και μπόλικα αρωματικά.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1.200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες 3-4 χλστ.
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  500 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε λεπτές φέτες
  •  80 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  •  600 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  200 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα, τριμμένη
  •  2 κουτ. γλυκού φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού ή φασκόμηλου
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για την dauphinoise με κολοκύθα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε σε μέτριο ταψί τις φέτες πατάτας, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  3. Τις απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
  4. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και στρώνουμε τις φέτες κολοκύθας πάνω στις πατάτες.
  5. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη γραβιέρα και λίγο αλάτι και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
  7. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια του φαγητού.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT