Σπιτικό χοιρινό λουκάνικο με θρούμπι και μαντζουράνα

Σπιτικό χοιρινό λουκάνικο με θρούμπι και μαντζουράνα

Το πόσο ταιριάζει η ματζουράνα και το θρούμπι με το χοιρινό κρέας δε λέγεται! Αυτό το λουκάνικο είναι μια γευστική εμπειρία.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1 ώρα προετοιμασία

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 10 λουκάνικα των 20 εκ. ή 20 των 10 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό λουκάνικο, ξεκινάμε με τη προετοιμασία του κρέατος.
  2. Η προετοιμασία κρέατος γίνεται αφού έχουμε κρυώσει καλά τα κομμάτια που θα επεξεργαστούμε, για να πετύχουμε συμπαγές αποτέλεσμα στα λουκάνικά μας.
  3. Κόβουμε στην κρεατομηχανή το κρέας (κρύο), σε σημείο που να είναι ομοιόμορφο.
  4. Προσθέτουμε όλα τα βότανά μας και κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα με τα χέρια.
  5. Σε δεύτερη φάση προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε ξανά με τριμμένο πάγο.
  6. Αφού έχουμε ζυμώσει και ομογενοποιήσει το μείγμα μας, γεμίζουμε προσεκτικά το χοιρινό έντερο με ένα χωνί. Δένουμε με ένα σπάγκο σε μέγεθος περίπου 20εκ.
  7. Τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες μέχρι να τα ψήσουμε καταπώς μας αρέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Πηγή: Γαστρονόμος

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT