1 ώρα προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: για 10 λουκάνικα των 20 εκ. ή 20 των 10 εκ.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το χοιρινό λουκάνικο, ξεκινάμε με τη προετοιμασία του κρέατος.
- Η προετοιμασία κρέατος γίνεται αφού έχουμε κρυώσει καλά τα κομμάτια που θα επεξεργαστούμε, για να πετύχουμε συμπαγές αποτέλεσμα στα λουκάνικά μας.
- Κόβουμε στην κρεατομηχανή το κρέας (κρύο), σε σημείο που να είναι ομοιόμορφο.
- Προσθέτουμε όλα τα βότανά μας και κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα με τα χέρια.
- Σε δεύτερη φάση προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε ξανά με τριμμένο πάγο.
- Αφού έχουμε ζυμώσει και ομογενοποιήσει το μείγμα μας, γεμίζουμε προσεκτικά το χοιρινό έντερο με ένα χωνί. Δένουμε με ένα σπάγκο σε μέγεθος περίπου 20εκ.
- Τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες μέχρι να τα ψήσουμε καταπώς μας αρέσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.