Το Mellem δεν είναι ούτε καφέ ούτε wine bar, είναι λίγο και απ’ τα δύο

Το Mellem δεν είναι ούτε καφέ ούτε wine bar, είναι λίγο και απ’ τα δύο

Σε ένα ήσυχο σημείο της Άνω Κυψέλης, εκτός «πιάτσας», το Mellem έγινε γρήγορα στέκι προφέροντας καλό καφέ και κρασιά ήπιας οινοποίησης.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρίσκεται μεν δέκα λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Κυψέλης αλλά το Mellem δεν είναι κοντά σε καμία από τις «πιάτσες» της περιοχής. Έχοντας στο μυαλό τους όσους, λόγω του κορεσμού της γειτονιάς (και των ανεβασμένων ενοικίων), στρέφονται όλο και περισσότερο προς την Άνω Κυψέλη και τα σύνορά της με το Γαλάτσι, οι άνθρωποι του Mellem αποφάσισαν να στήσουν σε αυτό το ήσυχο σημείο το καινούργιο μαγαζί και απ’ ό,τι φαίνεται είχαν δίκιο, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει αποκτήσει το δικό του κοινό.

Ο μικρός γωνιακός χώρος με τα μωσαϊκά, τις μεγάλες τζαμαρίες και τα τραπέζια στον πεζόδρομο δεν είναι ούτε καφέ ούτε wine bar. Είναι λίγο και απ’τα δύο. Το δίδυμο των ιδιοκτητών, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στον χώρο και έχουν πολλή όρεξη να ενημερώσουν και να εξυπηρετήσουν, έχει μοιράσει στα δυο τις αρμοδιότητες φροντίζοντας ο ένας για τον καλοφτιαγμένο specialty καφέ που σερβίρεται από νωρίς το πρωί και ο άλλος για τα κρασιά, αποκλειστικά ήπιας οινοποίησης, που μπορεί να πιει κανείς εκεί.

Το Mellem δεν είναι ούτε καφέ ούτε wine bar, είναι λίγο και απ’ τα δύο-1

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως οι συχνές αλλαγές και οι συνεργασίες είναι το ζητούμενο. Αυτή την εποχή, πέρα από το σταθερό blend του μαγαζιού που έρχεται από την Cafeistas, δύο μονοποικιλιακοί καφέδες με την υπογραφή του Anana και του Create (του Στέφανου Δωματιώτη) είναι διαθέσιμοι ενώ ανά δύο εβδομάδες τα συνεργαζόμενα microroasteries θα ανανεώνονται. Για συνοδεία έχουν μπισκότα, γλυκά ζυμαρένια ρολά και κέικ που προμηθεύονται από τον Παύλο Τσιολέκα (Moden).

Αν, μετά τον καφέ, κάποιος θέλει να συνεχίσει με κρασί, βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο. Μέχρι τις 10 και μισή που κλείνουν, στο Mellem σερβίρουν ελληνικά κρασιά ήπιας οινοποίησης. Οι επιλογές σε ποτήρι είναι λίγες και προσιτές, τόσο γευστικά όσο και από οικονομικά, ωστόσο σε μια δεύτερη που αλλάζει κάθε δύο μήνες βρίσκουμε πιο ιδιαίτερες ετικέτες (αυτή τη φορά σε μπουκάλι) όπως, αυτή τη περίοδο, μια Νεγκόσκα του κτήματος Χατζηβαρύτη ή τον νόστιμο orange Ροδίτη Sant’ Or. Για τσιμπολόγημα δοκιμάζουμε παλαιωμένη γραβιέρα Τήνου, μανούλι Κάσου και άλλα εγχώρια τυριά και αλλαντικά, επιλεγμένα από τα Καραμανλίδικα του Φάνη.

Mellem

Φαιδριάδων 76, Κυψέλη
  • Τηλέφωνο: 210-86.77.057
  • Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή: 07:30-22:30, Σάββατο: 08:30-22:30, Κυριακή: 09:30-21:30

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT