Σε ειδικό μπολ ή μια μεγάλη σουπιέρα σερβίρουμε το punch -κατεξοχήν ποτό της παρέας και ιδανική επιλογή για τις σπιτικές μαζώξεις. Για «στολίδια» αλλά και για επιπλέον γεύση προσθέτουμε φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα) και μανταρίνια κομμένα σε ροδέλες.
Υλικά
Μερίδες: 10
- 1 μπουκάλι (750 ml) λευκό αφρώδες ξηρό κρασί ή Prosecco
- 1 λίτρο χυμός μήλου
- 250 ml λικέρ βύσσινο ή ρόδι ή κράνο
- 50 ml λικέρ μέντα, αρμπαρόριζα ή άλλο πράσινο βοτανικό λικέρ, π.χ. Jagermeister
- 3 κλαράκια δεντρολίβανο
- 2 μανταρίνια, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
- φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα) για το σερβίρισμα
- πάγος
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε punch με αφρώδες κρασί και χυμό μήλου, από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα φρούτα του δάσους στην κατάψυξη (αν δεν είναι ήδη κατεψυγμένα). Επίσης φροντίζουμε να βάλουμε στο ψυγείο τον χυμό μήλου και το αφρώδες κρασί.
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ σερβιρίσματος για punch ή σε μια μεγάλη σουπιέρα βάζουμε άφθονο πάγο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το punch.
Πηγή: Γαστρονόμος