Αμυγδαλωτά με μανταρίνι

Ένα εύκολο κέρασμα που μοσχοβολάει μανταρίνι, αυτά τα αμυγδαλωτά χρειάζονται μόλις τέσσερα υλικά και ετοιμάζονται στο πι και φι.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα εύκολο κέρασμα που μοσχοβολάει μανταρίνι, αυτά τα αμυγδαλωτά χρειάζονται μόλις τέσσερα υλικά και ετοιμάζονται στο πι και φι.

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

  •  500 γρ. αμύγδαλα λευκά
  •  300 γρ. (2 κούπες + 1/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
  •  200 γρ. φλούδες μανταρινιού
  •  ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική, για το «τύλιγμα»

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αμυγδαλωτά με μανταρίνι, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη σε σκόνη και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις φλούδες μανταρινιού και νερό τόσο ώστε να τις καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε, αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, για να φύγει η πικράδα τους.
  4. Τις στραγγίζουμε καλά, τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας και τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  5. Αδειάζουμε τον πολτό στο μπολ με τα αμύγδαλα.
  6. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
  7. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
  8. Σε ένα ρηχό σκεύος απλώνουμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Ρολάρουμε ένα ένα τα αμυγδαλωτά στη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν καλά. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Πηγή: Γαστρονόμος 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT