15′ προετοιμασία
45′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για τις απίθανες vegan dauphinoise ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το γάλα καρύδας, προσθέτουμε τα σκόρδα και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και, μόλις το μείγμα αρχίσει να αχνίζει λίγο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες πατάτας και αλατοπίπερο.
- Σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε στρώσεις σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, έτσι ώστε το ύψος από τις στρώσεις να φτάσει τα 4-5 εκ.
- Παράλληλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα γάλατα το φιστικοβούτυρο και βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν.
Πηγή: Γαστρονόμος