Hot Baba au Rum: Το γιορτινό κοκτέιλ του χειμώνα

Hot Baba au Rum: Το γιορτινό κοκτέιλ του χειμώνα

Ζεστό και ελαφρύ σε αλκοόλ, είναι η τέλεια έκπληξη για τους καλεσμένους σας τη βραδιά του ρεβεγιόν, αλλά και το ιδανικό «κλείσιμο» τις κρύες μέρες του χειμώνα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εκδοχή του Hot Buttered Rum, ενός ποτού με ρίζες βαθιές στον χρόνο, σε μια εκτέλεση που μπορείτε εύκολα να προετοιμάσετε στο σπίτι! Παραδοσιακά το Hot Buttered Rum απαιτεί την προετοιμασία ενός μείγματος/βάσης που δίνει σώμα και πλούσια γεύση στο ποτό: βούτυρο, ζάχαρη, μπαχαρικά κ.ά.

15′ παρασκευή Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: για 1 κοκτέιλ

Γαρνιτούρα

Διαδικασία

  1. Για το hot Baba au Rum, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το ρούμι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια, προσθέτουμε το ρούμι και σερβίρουμε σε μια κούπα καφέ.
  3. Γαρνίρουμε με δεντρολίβανο, ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Σερβίρουμε το κοκτέιλ καυτό.

Μυστικά

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρούμι με άλλα αποστάγματα (π.χ. ουίσκι, μπράντι σταφυλιού, καλβαντός), αλλά και επιδόρπια γλυκά κρασιά (Vinsanto, Sherry, βερμούτ).
  • Η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να τροποποιηθεί κατά προτίμηση • Σημαντική η συνεχής ανάδευση των υλικών όσο τα ζεσταίνουμε. Η προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 65-70°C, δηλαδή να είναι καυτό
  • Μια λύση για μεγάλες παρέες και για να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή είναι να φτιάξουμε το μείγμα της βάσης από πριν. Υπολογίζουμε πόσα άτομα θα σερβιριστούν και αυξάνουμε αναλόγως τη δοσολογία όλων των υλικών. Αφού ζεστάνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το αποσύρουμε, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια και το αποθηκεύουμε σε ένα βάζο στο ψυγείο. Διατηρείται για 2 εβδομάδες. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, το ζεσταίνουμε ξανά ανακατεύοντας, αποσύρουμε λίγο προτού βράσει, προσθέτουμε το ρούμι και σερβίρουμε αμέσως σε κούπες του καφέ.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT