Το milk punch είναι ένα χαμηλό σε αλκοολικούς βαθμούς ποτό, το οποίο ήταν ευρέως διαδεδομένο κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης. Η κλασική συνταγή αποτελούνταν από το βασικό απόσταγμα (μπράντι ή αμερικανικό ουίσκι), ζάχαρη, γάλα και εκχύλισμα βανίλιας. Για γαρνιτούρα χρησιμοποιούσαν διάφορα μπαχάρια, κυρίως τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Υλικά
Μερίδες: για 1 κοκτέιλ
- 45 ml παλαιωμένο ρούμι
- 30 ml γαλλικός καφές
- 40 ml βιολογικό ρόφημα φουντουκιού με σιρόπι αγαύης (σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα) ή απλό «γάλα» φουντουκιού
- 20 ml λικέρ μπανάνας
- 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας
Γαρνιτούρα
- τριμμένο μοσχοκάρυδο, λοβός βανίλιας (προαιρετικά)
Συνοδευτικά
- αποξηραμένες μπανάνες και σοκολάτα μπίτερ
Διαδικασία
- Για το holy bananas, βάζουμε τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ ή στο μπλέντερ και χτυπάμε έως ότου αναμειχθούν (περίπου 10 δευτερόλεπτα).
- Διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με καινούργια παγάκια.
- Γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και λοβό βανίλιας (αν θέλουμε).
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ποτό μας με αποξηραμένες μπανάνες και σοκολάτα μπίτερ.
Μυστικά
Αν χρησιμοποιήσουμε τελικά μπλέντερ ή μούλτι, η ποσότητα του πάγου που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι λιγότερη (σχεδόν η μισή από ό,τι στο σέικερ), καθώς δεν θέλουμε να νερώσουμε πολύ το ποτό μας. Επίσης, ο χρόνος που θα χτυπήσουμε τα υλικά θα πρέπει να περιοριστεί στο μισό (5 δευτερόλεπτα).
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr