Holy Bananas ή milk punch

Ένα αρκετά εύγευστο και αρωματικό ποτό, με ρούμι, καφέ και λικέρ μπανάνας, ιδανική πρόταση για την περίοδο των εορτών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το milk punch είναι ένα χαμηλό σε αλκοολικούς βαθμούς ποτό, το οποίο ήταν ευρέως διαδεδομένο κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης. Η κλασική συνταγή αποτελούνταν από το βασικό απόσταγμα (μπράντι ή αμερικανικό ουίσκι), ζάχαρη, γάλα και εκχύλισμα βανίλιας. Για γαρνιτούρα χρησιμοποιούσαν διάφορα μπαχάρια, κυρίως τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Υλικά

Μερίδες: για 1 κοκτέιλ

  • 45 ml παλαιωμένο ρούμι
  • 30 ml γαλλικός καφές
  • 40 ml βιολογικό ρόφημα φουντουκιού με σιρόπι αγαύης (σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα) ή απλό «γάλα» φουντουκιού
  • 20 ml λικέρ μπανάνας
  • 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας

Γαρνιτούρα

  • τριμμένο μοσχοκάρυδο, λοβός βανίλιας (προαιρετικά)

Συνοδευτικά

  • αποξηραμένες μπανάνες και σοκολάτα μπίτερ

Διαδικασία

  1. Για το holy bananas, βάζουμε τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ ή στο μπλέντερ και χτυπάμε έως ότου αναμειχθούν (περίπου 10 δευτερόλεπτα).
  2. Διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με καινούργια παγάκια.
  3. Γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και λοβό βανίλιας (αν θέλουμε).
  4. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ποτό μας με αποξηραμένες μπανάνες και σοκολάτα μπίτερ.

Μυστικά

Αν χρησιμοποιήσουμε τελικά μπλέντερ ή μούλτι, η ποσότητα του πάγου που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι λιγότερη (σχεδόν η μισή από ό,τι στο σέικερ), καθώς δεν θέλουμε να νερώσουμε πολύ το ποτό μας. Επίσης, ο χρόνος που θα χτυπήσουμε τα υλικά θα πρέπει να περιοριστεί στο μισό (5 δευτερόλεπτα).

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT