Πώς γεμίζουμε το καρέ βήμα-βήμα

Με ένα καλό μαχαίρι για ωμό κρέας, όρεξη και λίγο παραπάνω χρόνο, το καρέ το κόβουμε και το γεμίζουμε μόνοι μας, αλλιώς ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να βάλει ένα χεράκι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι φαγητό για μαζώξεις! Ένα ολόκληρο καρέ με πλούσια γέμιση σίγουρα θα εντυπωσιάσει σε ένα κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι με την οικογένεια ή τους φίλους. Πέρα από χοιρινό, μπορούμε να σερβίρουμε και καρέ μοσχαρίσιο ή αρνίσιο. Ο πιο εύκολος τρόπος να το γεμίσουμε είναι τρυπώντας το στο «μάτι», στο στρογγυλό της μπριζόλας, με το πίσω μέρος μιας κουτάλας και πιέζοντας μέχρι να περάσει από την άλλη μεριά – το ψαχνό υποχωρεί και δημιουργείται μια μακρόστενη τρύπα, όπου πάλι με τη βοήθεια της κουτάλας, στριμώχνουμε τη γέμιση. Αλλά μπορούμε να ακολουθήσουμε και μια άλλη οδό, για πιο σπέσιαλ ρολό (και μεγαλύτερη νοστιμιά).

Πως γεμίζουμε το καρέ βήμα – βήμα

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κρέας ανάμεσα και γύρω από τα κόκαλα, μέχρι το σημείο που ξεκινά το στρογγυλό της μπριζόλας. Το κρέας αυτό το παίρνουμε για σουβλάκια ή τηγανιές.

Πως γεμίζουμε το καρέ βήμα – βήμα

Κάνουμε μια τομή κοντά στα κόκαλα και κατά μήκος τους. Έχουμε κατά νου ότι θα κάνουμε 3-4 τομές, για να γίνει μεγάλο το ρολό.

Πως γεμίζουμε το καρέ βήμα – βήμα

Συνεχίζουμε να κάνουμε τομές (σαν χαρακιές) στο ψαχνό, ώστε σιγά-σιγά να ανοίγει και να πλαταίνει. Προσοχή: δεν πρέπει να κόψουμε μέχρι κάτω το κρέας.

Πως γεμίζουμε το καρέ βήμα – βήμα

Οι τομές-χαρακιές πρέπει να είναι τέτοιες ώστε το ρολό να μη γίνει ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό. Ιδανικά, πρέπει να έχει το ίδιο πάχος σε όλο το μήκος του. Έτσι, θα τυλιχτεί καλύτερα και θα ψηθεί ομοιόμορφα.

Πως γεμίζουμε το καρέ βήμα – βήμα

Στο τέλος, θα πρέπει να έχουμε μια πλατιά, όσο γίνεται πιο ισόπαχη, φέτα κρέατος, συνδεδεμένης με τα κόκαλα. Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να τη γεμίσουμε.

Πως γεμίζουμε το καρέ βήμα – βήμα

Απλώνουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας, αφήνοντας 3 εκ. στις άκρες, για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το ρολό χωρίς να χυθεί η γέμιση.

Πως γεμίζουμε το καρέ βήμα – βήμα

Τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά το ρολό και με τα δύο χέρια, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε μέχρι τέλους και το «ασφαλίζουμε» δίπλα στα κόκαλα.

Πως γεμίζουμε το καρέ βήμα – βήμα

Περνάμε ένα κομμάτι σπάγκο κουζίνας κάτω από το καρέ και ανάμεσα στα κόκαλα. Δένουμε σφιχτά και επαναλαμβάνουμε για όλα τα κόκαλα.

Πως γεμίζουμε το καρέ βήμα – βήμα

Αφού δέσουμε όλους τους σπάγκους, το ρολό μας είναι έτοιμο για ψήσιμο!

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT