Βaba’s Christmas Punch

Η γιορτινή εκδοχή του punch, του παλαιότερου κοκτέιλ, με κονιάκ και Μοσχοφίλερο, ένα ποτό ιδανικό για όλη την παρέα!

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To παντς (punch) – κατά πολλούς το πιο παλιό κοκτέιλ – είναι το κατεξοχήν ποτό της παρέας, αφού είναι εύκολο στην παρασκευή του, προορίζεται για πολλά άτομα και, έτσι όπως σερβίρεται σε μεγάλο μπολ, πάντα εντυπωσιάζει. Το όνομά του στα ινδικά σημαίνει «5», και πράγματι πέντε είναι τα στοιχεία που πρέπει να ισορροπούν στην παρασκευή του: 1 μέρος ξινό (λεμόνι, λάιμ), 2 μέρη γλυκό (ζάχαρη, μέλι), 3 μέρη αλκοόλ (ρούμι, κονιάκ, ουίσκι, τεκίλα, τζιν, βότκα), 4 μέρη νερό ή κάποιο τσάι ή χυμός και τα μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι). Η ομάδα του Baba au rum

Υλικά

Μερίδες: για 1 μεγάλο μπολ

  •  200 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
  •  300 ml σιρόπι μελιού* (3 μέρη μέλι, 1 μέρος νερό)
  •  4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  •  350 ml κονιάκ
  •  350 ml λευκό κρασί ποικιλίας Μοσχοφίλερο
  •  1 λίτρο χαμομήλι ή τσάι της αρεσκείας μας ή απλώς νερό
  •  3 ξυλάκια κανέλας

Γαρνιτούρα

  •  τριμμένο μοσχοκάρυδο στο σερβίρισμα
  •  ξυλάκια κανέλας
  •  φέτες πορτοκαλιού

Διαδικασία

  1. Για το Baba’s Christmas Punch, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες (ή για 1 βράδυ), ώστε να δέσουν τα αρώματα.
  2. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ στο τραπέζι ή σε κάποιο σημείο από όπου οι καλεσμένοι μπορούν να σερβίρονται μόνοι τους. Δίπλα στο μπολ φροντίζουμε να βάλουμε μια κουτάλα της σούπας, ωραία ποτήρια ή κούπες και ένα μπολ με πάγο.
  3. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε από 2-3 παγάκια, γεμίζουμε με παντς και γαρνίρουμε με ένα στικ κανέλας, 1 φέτα πορτοκάλι και τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Μυστικά

  • Καλό είναι να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα σιροπιού, για να το έχουμε και για άλλες χρήσεις (π.χ. σε άλλα κοκτέιλ, ως γλυκαντικό σε τσάι, πάνω από φρούτα, για μια γρήγορη φρουτοσαλάτα-επιδόρπιο κ.λπ.). Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή: ζεσταίνουμε το μέλι με το νερό μέχρι να διαλυθεί και αποσύρουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει προτού το χρησιμοποιήσουμε. Το διατηρούμε σε βάζο εκτός ψυγείου.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT