Γαρίδες γιορτινές: 36 συνταγές για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Γαρίδες γιορτινές: 36 συνταγές για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Πλούσια και γευστικά πιάτα με γαρίδες για να κάνετε το τραπέζι ή τον μπουφέ σας πιο γιορτινό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προετοιμασίες για τα καλέσματα των ημερών έχουν ήδη ξεκινήσει έχοντας σε πρώτο πλάνο γαλοπούλες, χοιρινά και άλλα κρεατικά (ο καθένας έχει τα γούστα του). Υπάρχουν όμως και άλλα υλικά που που μπορούν να μπουν στο κλίμα της γιορτής και να βάλουν την πινελιά τους στο τραπέζι ή στον μπουφέ με πολλούς τρόπους. Όπως οι γαρίδες, που καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν σε πολλές διαφορετικές παρασκευές –πρωτότυπα καναπεδάκια και πιτάκια, ιδιαίτερα ορεκτικά με έξυπνα σερβιρίσματα, σούπες, σαλάτες– αποδεικνύονται μαγειρικό υπερ-ατού. Σ’ αυτή τη συλλογή σας έχουμε πολλές ιδέες.

Από θαλασσινούς λαχανοντολμάδες και μια εντυπωσιακή αθηναϊκή σαλάτα σαν τούρτα που αντί για ψάρι έχει γαρίδες, μέχρι ψητές γαρίδες με ντρέσινγκ Bloody Mary κι απίθανες τηγανητές, με ένα κουρκούτι που τις κάνει σαν μικρούς τραγανούς λουκουμάδες ή τυλιγμένες σε κανταΐφι, τραγανές τραγανές. Και μαζί τους και κάποιες συνταγές για τις υπόλοιπες μέρες, που μπορούν να είναι εξίσου γιορτινές: θαυμάσιες μακαρονάδες, μια τέλεια, πλούσια ψαρόσουπα με λαβράκι, γαρίδες και μύδια…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT