Στο κοκτέιλ Black Treacle η μελάσα έχει την τιμητική της

Στο κοκτέιλ Black Treacle η μελάσα έχει την τιμητική της

Ένα κοκτέιλ γιορτινό με πλούσιο σιρόπι μελάσας και μήλου, αρωματισμένο με ζεστά μπαχάρια και έλαια εσπεριδοειδών και παλαιωμένο ρούμι, με αρώματα τροπικών φρούτων, βανίλιας και ξύλου, στο τέλος αναμειγνύεται μαζί με 2 σταγόνες από αρωματικά bitters

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διαδικασία παραγωγής της ζάχαρης προκύπτει άλλο ένα προϊόν, η μελάσα ή αλλιώς black treacle. Πρόκειται για ένα παχύρρευστο σιρόπι, πλούσιο σε σίδηρο, κάλλιο και μαγνήσιο, που χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία.

Από τη μελάσα προκύπτει όμως και ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά, το ρούμι.

Σε αυτή τη συνταγή, η οποία είναι παραλλαγή του Treacle, ενός κοκτέιλ που δημιουργήθηκε περί τα τέλη της δεκαετίας του 1980 από τον Βρετανό θρυλικό μπαρτέντερ Dick Bradsell και βασίζεται στο κλασικό Old Fashioned, η μελάσα έχει την τιμητική της.

Προσοχή, γιατί, αν καταναλώσετε περισσότερο από όσο αντέχετε, ενδέχεται να μη θυμάστε και πολλά (ευγενική υπενθύμιση για υπεύθυνη κατανάλωση).

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT