Σαλάτα με άγρια μανιτάρια, πατατούλες και κάστανα

Σαλάτα με άγρια μανιτάρια, πατατούλες και κάστανα

Οι σαλάτες θέλουν υλικά κρουστά, αλ ντέντε, τραγανά και ζουμερά. Έτσι, σε αυτή τη συνταγή αποφεύγουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, γιατί με το απαραίτητο μούλιασμα θα πανιάσουν και δεν θα γίνουν τραγανά

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη σαλάτα με άγρια μανιτάρια, πατάτες και κάστανα χρειάζεται μία ώρα προετοιμασία.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με άγρια μανιτάρια, πατατούλες και κάσταν, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα ταψί τις πατάτες με 1-2 κουτ. σούπας από το λάδι και αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε.
  2. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψήνουμε τα κάστανα για 20-30 λεπτά. Τα καθαρίζουμε και τα χοντροκόβουμε.
  3. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών για 6-7 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
  4. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και το μισό βούτυρο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα άγρια μανιτάρια με το μισό σκόρδο για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να σωθούν τα υγρά τους. Με τον ίδιο τρόπο σοτάρουμε και τα πορτομπέλο στο υπόλοιπο λάδι και βούτυρο με το υπόλοιπο σκόρδο.
  5. Σε πιατέλα ανακατεύουμε τα μανιτάρια με τα κάστανα, τις πατάτες, τα λαχανάκια και αλατοπίπερο.

Σερβίρισμα

  1. Περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, ρίχνουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT