Eggnog

Το γλύκισμα που πίνεται! Το eggnog δεν είναι απλά ένα γιορτινό ποτό αλλά και μια γευστική έκπληξη, με ιδιαίτερες υφές και ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Bασίλης Κυρίτσης από το μπαρ The Clumsies μάς δίνει μια εκδοχή εμπνευσμένη από το Eggnog, που σερβίρεται στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, της Αμερικής και του Καναδά.

Υλικά

Μερίδες: 1

40 ml ρούμι με μπαχαρικά

  • 1 ολόκληρο αυγό, όσο πιο φρέσκο γίνεται
  • 15 ml σιρόπι βανίλιας
  • 10 ml λικέρ βύσσινο
  • 2 σταγόνες μπίτερ πορτοκαλιού
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε το eggnog, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα σέικερ όλα τα υλικά και μερικά παγάκια και χτυπάμε καλά για 15 δευτερόλεπτα.
  • Σουρώνουμε 2 φορές, βάζουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι και πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT