O Bασίλης Κυρίτσης από το μπαρ The Clumsies μάς δίνει μια εκδοχή εμπνευσμένη από το Eggnog, που σερβίρεται στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, της Αμερικής και του Καναδά.
Υλικά
Μερίδες: 1
40 ml ρούμι με μπαχαρικά
- 1 ολόκληρο αυγό, όσο πιο φρέσκο γίνεται
- 15 ml σιρόπι βανίλιας
- 10 ml λικέρ βύσσινο
- 2 σταγόνες μπίτερ πορτοκαλιού
- λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το eggnog, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα σέικερ όλα τα υλικά και μερικά παγάκια και χτυπάμε καλά για 15 δευτερόλεπτα.
- Σουρώνουμε 2 φορές, βάζουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι και πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr