Mικρές τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο

Mικρές τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο

O χυμός από λάιμ και ο φρεσκοκομμένος κόλιανδρος τους δίνουν απίστευτη φρεσκάδα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πολύ ωραίες αυτές οι ζυμαρένιες, τηγανιτές μπουκίτσες με αβοκάντο και γαλοτύρι, και ο χυμός από λάιμ και ο φρεσκοκομμένος κόλιανδρος τους δίνει απίστευτη φρεσκάδα.

Υλικά

(Μερίδες: 4-6)
 

  200 γρ. αλεύρι
  1 κ.σ. ζάχαρη
  2 αυγά
  280 ml ξινόγαλο
  1 κ.σ. βούτυρο
  2 ώριμα αβοκάντο
  200 γρ. γαλοτύρι
  λίγο χυμό λάιμ
  αλατοπίπερο
  ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο, ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλέυρι, τη ζάχαρη και αλάτι.

Προσθέτουμε τα αυγά και το ξινόγαλο ανακατεύοντας καλά.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κόβουμε σε φέτες τα αβοκάντο. Αλείφουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι μοιράζουμε το αβοκάντο, περιχύνουμε με λίγο χυμό λάιμ και ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Βρείτε όλη τη συνταγή στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT