Είναι πολύ ωραίες αυτές οι ζυμαρένιες, τηγανιτές μπουκίτσες με αβοκάντο και γαλοτύρι, και ο χυμός από λάιμ και ο φρεσκοκομμένος κόλιανδρος τους δίνει απίστευτη φρεσκάδα.
Υλικά
(Μερίδες: 4-6)
200 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά
280 ml ξινόγαλο
1 κ.σ. βούτυρο
2 ώριμα αβοκάντο
200 γρ. γαλοτύρι
λίγο χυμό λάιμ
αλατοπίπερο
ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο, ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλέυρι, τη ζάχαρη και αλάτι.
Προσθέτουμε τα αυγά και το ξινόγαλο ανακατεύοντας καλά.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κόβουμε σε φέτες τα αβοκάντο. Αλείφουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι μοιράζουμε το αβοκάντο, περιχύνουμε με λίγο χυμό λάιμ και ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Βρείτε όλη τη συνταγή στον Γαστρονόμο.