Τάρτα Χιώτικη με μαστέλο και ξύσμα μανταρινιού

Τάρτα Χιώτικη με μαστέλο και ξύσμα μανταρινιού

Μια ιδιαίτερη τάρτα από τη Χίο με τυριά, μαστίχα, και ξύσμα μανταρινιού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιδιαίτερη τάρτα από τη Χίο με τυριά, μαστίχα, και ξύσμα μανταρινιού, που θα εντυπωσιάσει τους συνδαιτυμόνες σας.

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 28 εκ.
  1 έτοιμο φύλλο κουρού
  500 γρ. φρέσκο ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  500 γρ. μαστέλο Χίου (μαστιχωτό τυρί από γίδινο γάλα), τριμμένο
  200 ml κρέμα γάλακτος
  2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  το ξύσμα από 2 μανταρίνια, ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά
  1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα, καλά κοπανισμένη (αν δεν μας αρέσει, αρωματίζουμε την τάρτα με ρίγανη ή θυμάρι)
  40 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το λάδωμα της ταρτιέρας
  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για την τάρτα με μαστέλο και ξύσμα μανταρινιού, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη καλύπτοντας πυθμένα και τοιχώματα, και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο.

Την προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 15 λεπτά).

Παράλληλα, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της τάρτας και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και τη γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών.

Τη στρώνουμε ομοιόμορφα με τη ράχη ενός κουταλιού και την ψήνουμε για περίπου άλλα 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT