Ρύζι «κρεόλ»

Απλό, πολύχρωμο και ασυνήθιστο πιάτο, ένα εντυπωσιακό συνοδευτικό για το κρέας. Η σεφ το εμπλούτισε με φρέσκα μυρωδικά και ξηρούς καρπούς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα πιάτο cajun από τα πολλά διεθνή που γνώρισε στις Ελληνίδες μαγείρισσες η Χρύσα Παραδείση, με το βιβλίο της «Εικονογραφημένη Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική», που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1960.

10′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα. Σύνολο: 50′.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το το ρύζι «κρεόλ», σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μαζί το ρύζι, τα κρεμμύδια, το πράσο και τις πιπεριές Φλωρίνης, για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζεστό ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού, ώστε να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Δεν ανακατεύουμε όσο μαγειρεύεται το ρύζι, για να παραμείνει σπυρωτό.
  6. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα μυρωδικά, το βούτυρο και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  7. Σερβίρουμε το ρύζι «κρεόλ» ζεστό.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT