Καροτόσουπα με πορτοκάλι και καπνιστή πάπρικα

Καροτόσουπα με πορτοκάλι και καπνιστή πάπρικα

Μια φίνα καροτόσουπα με διακριτά αρώματα πορτοκαλιού και καπνιστής πάπρικας. Το ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι ή ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της.

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καροτόσουπα με πορτοκάλι και καπνιστή πάπρικα θέλει 20′ προετοιμασία, 35′ μαγείρεμα. Σύνολο: 55′. 

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα (αν θέλουμε)

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα (αν θέλουμε)

Διαδικασία

  1. Για την καροτόσουπα με πορτοκάλι και καπνιστή πάπρικα, σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ζωμό ή το νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα καρότα.
  3. Αποσύρουμε, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις), προσθέτουμε το μπούκοβο, την καπνιστή πάπρικα, το τζίντζερ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι και πολτοποιούμε τη σούπα, μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.
  4. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  5. Τη μοιράζουμε σε μπολ ή πιάτα και, αν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από το μείγμα γιαουρτιού σε κάθε μερίδα, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT