Κολοκυθόσουπα με ψητά μανιτάρια και πολίτικα μπαχαρικά

Κολοκυθόσουπα με ψητά μανιτάρια και πολίτικα μπαχαρικά

Δεν νοείται χειμωνιάτικο τραπέζι χωρίς την αγαπημένη μας σούπα. Εδώ σε μια ξεχωριστή παραλλαγή.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν νοείται χειμωνιάτικο τραπέζι χωρίς την αγαπημένη μας σούπα. Εδώ σε μια ξεχωριστή παραλλαγή.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  •  1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  •  1-2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
  •  3 κουτ. σούπας κονιάκ
  •  1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  •  1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
  •  1 κουτ. γλυκού (συνολικά) από τα εξής τριμμένα μπαχαρικά, ανάμεικτα: κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, καρδάμωμο, τζίντζερ, πάπρικα
  •  1 δαφνόφυλλο
  •  7-8 μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί και κομμένα σε λεπτές φέτες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για την κολοκυθόσουπα με πολίτικα μπαχαρικά και ψητά μανιτάρια ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας διαρκώς για 5-6 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και τη μισή ποσότητα από τη μουστάρδα και το μέλι (1/2 + 1/2 κουτ. σούπας) και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα τρίβοντας τον πυθμένα της κατσαρόλας ώστε τυχόν καμένα υπολείμματα να διαλυθούν στο λιγοστό υγρό.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη δάφνη, αλατοπίπερο και όσο ζεστό νερό ή ζωμό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν καλά τα υλικά κατά 5-6 εκ.
  6. Περιμένουμε να κοχλάσει καλά το υγρό και τότε μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσει πολύ καλά (σχεδόν να διαλυθεί) η κολοκύθα.
  7. Πετάμε τη δάφνη και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ (σε δόσεις αν δεν χωράει μονομιάς) και το πολτοποιούμε καλά, προσθέτοντας και την υπόλοιπη ποσότητα από τη μουστάρδα και το μέλι (1/2 + 1/2 κουτ. σούπας).
  8. Σουρώνουμε τον πολτό από λεπτό σουρωτήρι και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  9. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο βραστό νεράκι, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
  10. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  11. Στο μεταξύ, βάζουμε τις φέτες μανιταριών σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλατοπίπερο και την 1 κουτ. σούπας λάδι.
  12. Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και τα στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
  13. Τα ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
  14. Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα με πολίτικα μπαχαρικά και ψητά μανιτάρια στα πιάτα και γαρνίρουμε με τα ψητά μανιτάρια.
  15. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT