Πάνκεϊκ με αριάνι

Χρησιμοποιώντας αριάνι αντί για γάλα, οι αμερικάνικες τηγανίτες γίνονται αφράτες, αλλά με πυκνή σύσταση, ζουμερές και κάπως εύθρυπτες. Και, εννοείται, πεντανόστιμες.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
10′ προετοιμασία
20′ τηγάνισμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πάνκεϊκ με αριάνι, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα το αριάνι, τη βανίλια, το αυγό, τη ζάχαρη, 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο και ελάχιστο αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο), μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό μετρίως πυκνό (να στάζει αργά από το κουτάλι).
  3. Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο.
  4. Μόλις μισολιώσει, ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 δόσεις από το μείγμα ίσες η καθεμία με 1/3 φλιτζανιού (οι δόσεις εξαρτώνται από το μέγεθος του τηγανιού).
  5. Ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι η άψητη επιφάνεια των πανκέικ να αρχίσει να βγάζει μικρές και πυκνές φουσκάλες. Γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Κάθε φορά που ψήνουμε μία δόση, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε την επόμενη.
  6. Σερβίρουμε τα πανκέικ με καρυδόψιχα, μέλι ή γλυκό κουταλιού βύσσινο ή μαρμελάδα κόκκινη και γιαούρτι της αρεσκείας μας.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT