Τα ιταλικά «γιουβαρλάκια»: Σούπα με ψητά κεφτεδάκια γαλοπούλας

Τα ιταλικά «γιουβαρλάκια»: Σούπα με ψητά κεφτεδάκια γαλοπούλας

Τα δικά μας γιουβαρλάκια τα θεωρούμε αξεπέραστα. Έχουν όμως και οι Ιταλοί και μάλιστα με κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου, ψημένα στο γκριλ και βουτηγμένα σε μια αρωματική σούπα με χόρτα, μυρωδικά και ζυμαρικό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ιταλικά «γιουβαρλάκια» χρειάζονται 30′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα, 10′ αναμονή. Σύνολο: 1 ώρα και 20′.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ιταλικά «γιουβαρλάκια»: σούπα με ψητά κεφτεδάκια γαλοπούλας, ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα στα 60 ml ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμυδάκι, μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το σοταρισμένο κρεμμύδι, το χτυπημένο αυγό, αλάτι, πιπέρι, το 1 φλιτζάνι αρωματικά βότανα, το τυρί και τα ψίχουλα. Πλάθουμε κεφτεδάκια με λαδωμένα χέρια, τα βάζουμε σε ταψάκι αλειμμένο με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε.
  4. Στο μεταξύ, βάζουμε τον ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι ή τον τραχανά στον ζωμό που βράζει μαζί με αλάτι και πιπέρι. Τρία λεπτά πριν γίνει το ζυμαρικό, ρίχνουμε τα χόρτα, τα βότανα και τα ροδισμένα κεφτεδάκια, με όλα τα ζουμιά του ταψιού σουρωμένα.
  5. Αφού βράσουν 3 λεπτά και ενωθούν οι γεύσεις, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, επιπλέον ελαιόλαδο και πιπέρι.
  6. Σερβίρουμε σε μπολ με έξτρα τυρί και από 1/2 αυγό μελάτο (αν θέλουμε).

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT