Τα μυρώνια με το εξαιρετικό τους άρωμα απογειώνουν τα «ταπεινά» τηγανητά αυγά. Ενα εξαιρετικό πρωινό γεμάτο φρεσκάδα!
0′ παρασκευή, Σύνολο: 10′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αυγά τηγανήτα με μυρώνια, ξεκινάμε λαδώνοντας τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα αυγά για 2-3 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με λίγα ψιλοκομμένα μυρώνια και λίγο κοκκινοπίπερο, περιχύνουμε με μερικές σταγόνες ξίδι και τηγανίζουμε για μισό λεπτό ακόμα.
- Ανακατεύουμε τα μυρώνια με τη ρόκα χοντροκομμένη, λαδώνουμε ελαφρώς και μοιράζουμε στις φέτες ψωμιού.
- Ακουμπάμε από πάνω τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr