Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λάχανο με κιμά και ρυζομακάρονα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με τη μαύρη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε το λάχανο, τα καρότα, τις σάλτσες (σόγιας και στρειδιών) και 250 ml νερό και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καταπώς θέλουμε το λάχανο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ρυζομακάρονα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάχανο και τον κιμά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε στα πιάτα, σκορπίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
30′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15′
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.