Σοκολατένια μπράουνις με συνταγή από το Τρομερό Παιδί

Σοκολατένια μπράουνις με συνταγή από το Τρομερό Παιδί

Όσο μας αρέσουν τα ψωμιά στο Τρομερό Παιδί, άλλο τόσο απολαμβάνουμε τα γλυκά, όπως αυτά τα πλούσια, βαθιά σοκολατένια μπράουνις, που πλέον τα φτιάχνουμε και στο σπίτι.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τρομερό Παιδί στα Ιλίσια είναι ένας φούρνος που θα θέλαμε να είχαμε στη γειτονιά μας. Τα ψωμιά και τα αρτοποιήματά τους, από τις παριζιάνικες μπαγκέτες στο πολύσπορο κι από εκεί στο μπριος φόρμας και τα σφολιατοειδή είναι θαυμάσια, αλλά και τα γλυκά τους, όπως αυτά τα μπράουνις, έχουν φανατικούς.

20′ προετοιμασία
17′ ψήσιμο
Σύνολο: 37′

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 35 x 24 εκ.
  670 γρ. κουβερτούρα με 64% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  420 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  530 γρ. αυγά (περίπου 8 μεγάλα αυγά)
  400 γρ. ζάχαρη
  230 γρ. αλεύρι μαλακό
  170 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  340 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τα μπράουνις λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή τα ανακατεύουμε σε μεγάλο ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μας εξίσου μεγάλης κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρας και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα, για να ενσωματωθεί.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό.

Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τα καρύδια και χτυπάμε μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.

Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα (πάτο καιτοιχώματα).

Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 17-20 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια στερεή, λαμπερή και λεπτή κρούστα στην επιφάνεια, αλλά στο εσωτερικό του να παραμείνει σχετικά ημίρρευστο.

Αφήνουμε το μπράουνι να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT