Το γάλα με δημητριακά στη φρέσκια, vegan εκδοχή του: τραγανή γκρανόλα με φουντούκια, μαρμελάδα βερίκοκο και εξπρές, σπιτικό γάλα αμυγδάλου.
5′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 2
Για τη φουντουκογκρανόλα
130 γρ. φουντουκοβούτυρο
130 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
250 γρ. νιφάδες βρώμης
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
κομματάκια από σοκολάτα κουβερτούρα, προαιρετικά (για το σερβίρισμα)
ολόκληρα φουντούκια καβουρδισμένα, προαιρετικά (για το σερβίρισμα)
Για το γρήγορο γάλα αμυγδάλου
800 ml εμφιαλωμένο νερό
200 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
2 χουρμάδες ξεροί, απύρηνοι
Διαδικασία
Φουντουκογκρανόλα
Για να ετοιμάσουμε τη γκρανόλα φουντουκιού με γάλα αμυγδάλου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Ανακατεύουμε το φουντουκοβούτυρο, τη μαρμελάδα, τη βρώμη, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπολ.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε σε μια λεπτή στρώση.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε.
Αφού κρυώσει, αν θέλουμε, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ολόκληρα φουντούκια.
Γρήγορο γάλα αμυγδάλου
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 2 ώρες σε νερό.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε καλά και το γάλα μας είναι έτοιμο.
Σερβίρισμα
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε την γκρανόλα και όσο από το γάλα θέλουμε.