Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού

Πολίτικο γλυκό του κουταλιού κολοκύθα. Η κανέλα και τα καρύδια ταιριάζουν γάντι με το χειμωνιάτικο λαχανικό που μελώνει και γίνεται ακαταμάχητο.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυρία Ελένη Φίλη-Νιότη, αρχόντισσα Πολίτισσα, παλαιάς κοπής, μας έδωσε τη συνταγή για γλυκό του κουταλιού κολοκύθα. Με λίγα, απλά βήματα (και χωρίς να χρησιμοποιήσει ασβέστη) μεταμορφώνει το χειμωνιάτικο λαχανικό σε ένα φίνο γλυκό. Η γεύση της κολοκύθας ταιριάζει γάντι με την κανέλα και τα καρύδια.

Υλικά

Μερίδες: 8-10

  •  1 κιλό (καθαρό βάρος) κολοκύθα, κομμένη σε κύβους περίπου 4 εκ.
  •  250 γρ. ζάχαρη
  •  2 μικρά ξύλα κανέλας
  •  50 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα, για το σερβίρισμα
  •  κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γλυκό του κουταλιού κολοκύθα με κανέλα, ξεκινάμε βάζοντας από το προηγούμενο βράδυ σε μια μεγάλη κατσαρόλα την κολοκύθα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, κλείνουμε με καπάκι και την αφήνουμε όλη τη νύχτα να βγάλει τα υγρά της.
  2. Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και η κολοκύθα να μελώσει.
  3. Ελέγχουμε τακτικά και μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου υγρό μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Αν χρειαστεί, σείουμε την κατσαρόλα, δεν ανακατεύουμε (για να μη διαλυθεί η κολοκύθα).
  4. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σκορπίζουμε τα καρύδια, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT