Κρεμώδης σούπα με μαραθόριζα και καπνιστό ψάρι

Κρεμώδης σούπα με μαραθόριζα και καπνιστό ψάρι

Ιδανική για τις κρύες μέρες είναι αυτή η βελούδινη και αρωματική σούπα με καπνιστή πέστροφα ή σολομό, μαραθόριζα, σελινόριζα και γλυκοπατάτα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την κρεμώδη σούπα με μαραθόριζα και καπνιστό ψάρι χρειάζονται 30′ προετοιμασία, 30′ μαγείρεμα. Σύνολο: 1 ώρα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σούπα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεμώδης σούπα με μαραθόριζα και καπνιστό ψάρι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις μαραθόριζες, τη σελινόριζα, τη γλυκοπατάτα, το πράσο, το κρεμμύδι,το σκόρδο, τον μαραθόσπορο και αλατοπίπερο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό και 800 ml νερό.
  4. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  5. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή μεταφέρουμε το όλον σε πολυκόφτη) μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή, κρεμώδης σούπα. Αν τη θέλουμε πιο υδαρή, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, μοιράζουμε στο καθένα από λίγη πέστροφα, σκορπίζουμε το ξύσμα και το μαυροκούκι και σερβίρουμε την κρεμώδης σούπα με μαραθόριζα και καπνιστό ψάρι.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT