Σούπα με κόκκινο λάχανο

Εύκολη και πρωτότυπη, αυτή η σούπα με κόκκινο λάχανο και φασόλια είναι ιδανική για τις μέρες που λαχταράμε ένα μπολ με ζεστό και χορταστικό φαγητό.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολη και πρωτότυπη, αυτή η σούπα με κόκκινο λάχανο και φασόλια είναι ιδανική για τις μέρες που λαχταράμε ένα μπολ με ζεστό και χορταστικό φαγητό.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 μικρό κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  •  1 πράσο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένο σε λεπτά φετάκια
  •  1 καρότο, τριμμένο
  •  1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  •  2 πατάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε κυβάκια
  •  100 γρ. φασόλια χάντρες κατεψυγμένα (είναι τα τιγρέ φασόλια και τα βρίσκουμε συσκευασμένα στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ), ζεματισμένα
  •  2 κοφτές κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρυγανισμένο ψωμί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Για την σούπα με κόκκινο λάχανο ξεκινάμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά, μέχρι να μαραθούν λίγο, για 7 – 8 λεπτά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 λίτρο ζεστό νερό και τα φασόλια.
  3. Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βράσουν τα φασόλια. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό, περίπου 2 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού (550 ml).
  4. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με όση παρμεζάνα επιθυμούμε. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT