Εύκολη και πρωτότυπη, αυτή η σούπα με κόκκινο λάχανο και φασόλια είναι ιδανική για τις μέρες που λαχταράμε ένα μπολ με ζεστό και χορταστικό φαγητό.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 μικρό κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 2 πατάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε κυβάκια
- 100 γρ. φασόλια χάντρες κατεψυγμένα (είναι τα τιγρέ φασόλια και τα βρίσκουμε συσκευασμένα στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ), ζεματισμένα
- 2 κοφτές κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρυγανισμένο ψωμί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για την σούπα με κόκκινο λάχανο ξεκινάμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά, μέχρι να μαραθούν λίγο, για 7 – 8 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 λίτρο ζεστό νερό και τα φασόλια.
- Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βράσουν τα φασόλια. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό, περίπου 2 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού (550 ml).
- Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με όση παρμεζάνα επιθυμούμε. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Πηγή: Γαστρονόμος