15′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για την σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να ετοιμάσουμε τη ζεστή σαλάτα με φακές και πορτοκάλι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με το ξίδι και τον χυμό μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, ομοιόμορφη σάλτσα.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σαλάτα
- Βράζουμε τις φακές με μπόλικο κρύο νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε, τις αδειάζουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.