Εύκολη μαρμελάδα μανταρίνι, μόνο με 3 υλικά!

Εύκολη μαρμελάδα μανταρίνι, μόνο με 3 υλικά!

Πολτοποιούμε τα φετάκια μανταρινιού, τα βράζουμε μαζί με ζάχαρη και έτοιμη η μαρμελάδα μανταρίνι μας με την σπιρτόζικη γεύση. Ταιριάζει στο ψωμί, ταιριάζει και με τα τυριά μας!

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολτοποιούμε τα φετάκια μανταρινιού, τα βράζουμε μαζί με ζάχαρη και έτοιμη η μαρμελάδα μανταρίνι μας με την σπιρτόζικη γεύση. Ταιριάζει στο ψωμί, ταιριάζει και με τα τυριά μας!

Υλικά

Μερίδες: για 1 βάζο περίπου 300 γρ.

  •  5 μανταρίνια ή κλημεντίνες
  •  2/3 φλιτζ. τσαγιού (150 γρ.) ζάχαρη
  •  1/4 φλιτζ. τσαγιού (50 ml) χυμός λεμονιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μανταρίνι, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε στις φετούλες τους.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν έχουν.
  3. Τα χτυπάμε σε 2-3 δόσεις στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει ξανθιά καραμέλα.
  5. Τότε ρίχνουμε προσεκτικά τον πολτό των φρούτων και τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
  6. Μόλις δέσει η μαρμελάδα μανταρίνι, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT