Παραδοσιακό, προζυμένιο ψωμί με αλεύρι και ρεβύθια από τα Βαλκάνια

Παραδοσιακό, προζυμένιο ψωμί με αλεύρι και ρεβύθια από τα Βαλκάνια

Αρχαιότατη συνταγή το «προζύμι» από ρεβύθια, για νόστιμο και ελαφρώς ξινούτσικο ψωμί. Το συναντάμε σε όλη την ελληνική ύπαιθρο αλλά και όλη τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 3 φραντζόλες

Για το προζύμι

-1 φλιτζ. τσαγιού ρεβύθια (χοντροαλεσμένα στον πολυκόφτη – όπως είναι ωμά, χωρίς να τα μουλιάσουμε σε νερό)

-1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 κουτ. σούπας ζάχαρη

-1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για το ψωμί

-1 κιλό αλεύρι, σκληρό

-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

-1 κρόκος αυγού (για το άλειμμα)

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT