Για ζουμερό κέικ λάιμ στο Moden, ένα νέο (μίνι) ζαχαροπλαστείο στο Παγκράτι

Για ζουμερό κέικ λάιμ στο Moden, ένα νέο (μίνι) ζαχαροπλαστείο στο Παγκράτι

Απλά και καλοφτιαγμένα γλυκά με σπιτική αίσθηση, από τα χέρια του νεαρού ζαχαροπλάστη Παύλου Τσιολέκα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι υπερβολή να μιλήσει κανείς για τα νέα ζαχαροπλαστεία ως μία από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων χρόνων στην Αθήνα. Καινούργιοι και, συνήθως, νεαροί σε ηλικία ζαχαροπλάστες ανοίγουν τα δικά τους μαγαζιά, χρησιμοποιούν καλύτερα υλικά (αληθινά αυγά, γάλα κ.ο.κ. αντί για τις έτοιμες σκόνες), εφαρμόζουν σύγχρονες τεχνικές και λειτουργούν με μικρή παραγωγή στοχεύοντας στην ποιότητα αντί της ποσότητας.

Το Moden, που άνοιξε λίγο πριν τις γιορτές στο Παγκράτι, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτήν την κατηγορία. Ο 20something ζαχαροπλάστης Παύλος Τσιολέκας δούλεψε πρώτα σε εστιατόρια και μετά, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το γύρισε στο Instagram για να προωθήσει τη δουλειά του. Αρκετοί είδαν τα γλυκά του και τους άρεσαν. Εκείνος τα ετοίμαζε στο σπίτι του και τους τα περέδιδε στα δικά τους. Αυτή τη σπιτική αίσθηση έχει μεταφέρει και στο Moden, το μικρούλι κατάστημα –ένα ανοιχτό εργαστήριο και μια βιτρίνα όλο και όλο— που έστησε στην οδό Πρατίνου.

Για ζουμερό κέικ λάιμ στο Moden, ένα νέο (μίνι) ζαχαροπλαστείο στο Παγκράτι-1
Ρολά κανέλας (με ή χωρίς κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης) και babka

Κάθε μέρα ξεφουρνίζει έξι-επτά γλυκά, απλά και νόστιμα. Το highlight αυτή την εποχή είναι το κέικ λάιμ, ένα πολύ αρωματικό και ζουμερό κέικ με παπαρουνόσπορο και μπόλικο ξύσμα και χυμό από μοσχολέμονα. Ωραία, ισορροπημένη και εντελώς κλασική η μηλόπιτα με crumble που αφήνει βουτυράτη επίγευση. Δοκιμάστε και το κέικ παντζάρι με μπαχαρικά. Η χειμωνιάτικη ρίζα τού δίνει όχι μόνο ωραίο χρώμα αλλά και μια τσαχπινιά στην υφή (δεν είναι σταφίδες, ούτε ψιλοκομμένο δαμάσκηνο αλλά τριμμένο, καραμελωμένο παντζάρι αυτό που θα καταλάβετε πού και πού στο δάγκωμα). Banana bread, σοκολατένια μπισκότα, ζυμαρένια ρολά (με κανέλα ή με κανέλα και κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης), τσουρέκι και babka είναι μερικά ακόμα απ’ όσα μπορεί να πετύχετε.

Ο Τσιολέκας προσπαθεί να χρησιμοποιεί όσα περισσότερα προϊόντα μικρών παραγωγών μπορεί. Για τη μαναβική επισκέπτεται ο ίδιος κάθε Σάββατο τη λαϊκή των Αμπελοκήπων για να συναντήσει τους αγαπημένους του παραγωγούς από την Τρίπολη ενώ το μέλι και η μαστίχα που βάζει σε ορισμένα από τα γλυκά του έρχονται από μια μικρή παραγωγό στη Χίο, τόπο καταγωγής της μητέρας του.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT