Αυτά τα διαφορετικά «πατατάκια» θα σας κερδίσουν ακόμη κι αν δεν σας αρέσει το κουνουπίδι.
15′ προετοιμασία 20′ μαγείρεμα Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα «πατατάκια» κουνουπιδιού, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε για 2-3 λεπτά το κουνουπίδι.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπερίτσες τσίλι, τον σιναπόσπορο, τους σπόρους κόλιανδρου και το αμύγδαλο.
- Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και το ανακατεύουμε στο μείγμα μπαχαρικών.
- Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε τα «πατατάκια» κουνουπιδιού για 15-20 λεπτά.
Μυστικά
+ 4 απίθανες, μυρωδάτες ιδέες
- Σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή + 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά + 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή + 1 κουτ. σούπας κουρκουμά. Με το μείγμα ανακατεύουμε το κουνουπίδι πριν το ψήσιμο, όπως στη συνταγή άνωθεν.
- Σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα. Με το μείγμα ανακατεύουμε το κουνουπίδι πριν το ψήσιμο, όπως στη συνταγή άνωθεν. Στο τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε τα «πατατάκια» με 2 κουτ. σούπας ρίγανη.
- Σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας σπόρους κύμινου, κοπανισμένους. Με το μείγμα ανακατεύουμε το κουνουπίδι πριν το ψήσιμο, όπως στη συνταγή άνωθεν. Στο τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε τα «πατατάκια» με 2 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο.
- Σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας, 3 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη. Με το μείγμα ανακατεύουμε το κουνουπίδι πριν το ψήσιμο, όπως στη συνταγή άνωθεν.
Πηγή: gastronomos.gr