Αχλάδια ψητά με σοκολάτα, εύκολα και light!

Αχλάδια ψητά με σοκολάτα, εύκολα και light!

Ένα ελαφρύ επιδόρπιο, ό,τι πρέπει για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Μπορούμε να παραλείψουμε το παγωτό στο σερβίρισμα, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα λιπαρά και την πολλή ζάχαρη.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γλυκό αυτό έχει 260 θερμίδες/μερίδα, περιέχει φυτικές ίνες και είναι χαμηλό σε λιπαρά. Επιπλέον, όπως μας εξηγεί η κλινική διαιτολόγος Βασιλική Αλπέντζου, «Τα επιδόρπια με φρούτα καλύπτουν την επιθυμία μας για γλυκιά γεύση και είναι προτιμότερα σε σχέση με τα συμβατικά επιδόρπια, επειδή αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού και καθυστερούν το αίσθημα της πείνας».

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 μικρά, ώριμα αχλάδια
  •  4 τετραγωνάκια των 5 γρ. (συνολικά 20 γρ.) σοκολάτα γάλακτος
  •  2 μπισκότα κανέλας ή τζίντζερ, τριμμένα
  •  4 μικρές μπάλες παγωτού light

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αχλάδια ψητά με σοκολάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα αχλάδια. Τα κόβουμε στη μέση (από το κοτσάνι προς την ουρά) και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την «καρδιά» τους με τα κουκούτσια δημιουργώντας μια κοιλότητα. Γεμίζουμε κάθε κοιλότητα με 5 γρ. σοκολάτας (1 τετραγωνάκι).
  3. Μοιράζουμε από πάνω τα τριμμένα μπισκότα.
  4. Ψήνουμε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε δύο κομμάτια αχλαδιού σε κάθε μερίδα, με μία μικρή μπάλα παγωτού.

Μυστικά

Αν θέλουμε το γλυκό μας να μην περιέχει γλουτένη, επιλέγουμε μπισκότα χωρίς γλουτένη και ελέγχουμε αν το παγωτό και η σοκολάτα περιέχουν γλουτένη.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT