Λεμονάδα κλασική, συμπυκνωμένη

Μια πολύ αρωματική και νόστιμη σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα που διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μήνες. Κι έτσι, έχουμε ανά πάσα ώρα να κεράσουμε ένα δροσερό αναψυκτικό!

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολύ αρωματική και νόστιμη σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα που διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μήνες. Κι έτσι, έχουμε ανά πάσα ώρα να κεράσουμε ένα δροσερό αναψυκτικό!

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 λίτρο

  •  240 ml νερό
  •  600 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  ξύσμα από 2 λεμόνια
  •  600 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού, σουρωμένος από ψιλή σήτα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη λεμονάδα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Βράζουμε για 2 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, χωρίς να ανακατέψουμε.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  4. Προσθέτουμε τον σουρωμένο χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  5. Σουρώνουμε το μείγμα της λεμονάδας μέσα σε μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.

Μυστικά

Πώς σερβίρουμε τη λεμονάδα Ανακινούμε καλά το μπουκάλι. Γεμίζουμε ένα ποτήρι κατά το 1/3 με λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 2/3 παγωμένο νερό, απλό ή φυσικώς ανθρακούχο. Ανακατεύουμε με κουτάλι και προσθέτουμε λίγα παγάκια, μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου και φλούδες λεμονιού.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT