Σμυρναίικο κουνουπίδι πανέ – αποκάλυψη

Σμυρναίικο κουνουπίδι πανέ – αποκάλυψη

Με καταγωγή από τη Σμύρνη αυτό το κουνουπίδι είναι απλώς έξοχο! Παναρισμένο με αυγά, φρυγανιά και παρμεζάνα, και τηγανισμένο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό είναι μια γαστρονομική εμπειρία.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καταγωγή από τη Σμύρνη αυτό το κουνουπίδι είναι απλώς έξοχο! Παναρισμένο με αυγά, φρυγανιά και παρμεζάνα, και τηγανισμένο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό είναι μια γαστρονομική εμπειρία.

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως μεζές)

  •  1 μικρό κουνουπίδι (γύρω στα 600 – 700 γρ.)
  •  3 – 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  •  200 – 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  •  περίπου 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  •  150 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή ελαιόλαδο ή μισό-μισό για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σμυρναίικο κουνουπίδι πανέ, αρχικά αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι από το κουνουπίδι (αυτό μπορούμε να το βάλουμε σε μια σούπα) και το χωρίζουμε στα «μπουκετάκια» του.
  2. Βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε το κουνουπίδι, μέχρι να μαλακώσει λίγο, αλλά να μείνει «ζωντανό», al dente, για περίπου 3 – 4 λεπτά.
  3. Σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
  4. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.
  5. Βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε ένα δεύτερο πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο.
  6. Περνάμε τα «μπουκετάκια» κουνουπιδιού πρώτα από το αυγό, μετά από την παρμεζάνα και στο τέλος από τη φρυγανιά. Πρέπει να καλυφθούν καλά.
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι (ή το μείγμα τους) και τηγανίζουμε το κουνουπίδι σε δόσεις για 2 -3 λεπτά κάθε δόση ή μέχρι να χρυσίσει ομοιόμορφα.
  8. Σερβίρουμε, το κουνουπίδι πανέ, ζεστό συνοδεία γιαουρτιού.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT