Τραχανάς με χωριάτικα λουκάνικα

Ξινός, αλευρένιος τραχανάς και χωριάτικα λουκάνικα σε ένα πολύ πληθωρικό, πολύ χορταστικό πιάτο που μυρίζει χειμώνα. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με μπέικον ή με απάκι.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξινός, αλευρένιος τραχανάς και χωριάτικα λουκάνικα σε ένα πολύ πληθωρικό, πολύ χορταστικό πιάτο που μυρίζει χειμώνα. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με μπέικον ή με απάκι.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός, αλευρένιος
  •  200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, κομμένα σε φέτες περίπου 1εκ.
  •  1.200 ml νερό
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  •  αλάτι, ρίγανη ξερή

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραχανά πικάντικο με λουκάνικα αρχικά, σοτάρουμε, σε ένα τηγανάκι σσε δυνατή φωτιά, τα λουκάνικα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  4. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ρίχνουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθεί καλά.
  6. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και αλάτι.
  7. Όταν αρχίζουν τα υγρά να κοχλάζουν, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει η σούπα.
  8. Σκορπίζουμε τα λουκάνικα μαζί με το λαδάκι τους, τη ρίγανη, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τον πικάντικο τραχανά με λουκάνικα.

Μυστικά

Αντί για λουκάνικα μπορούμε να βάλουμε μπέικον, απάκι ή μπόλικη θρυμματισμένη φέτα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT