Φαρφάλες με μπρόκολο και μπολονέζ κοτόπουλου

Φαρφάλες με μπρόκολο και μπολονέζ κοτόπουλου

Πανεύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο. Οι φαρφάλες έχουν πάντα εντυπωσιακή εμφάνιση και με τον ζουμερό, μυρωδάτο κιμά κοτόπουλου απογειώνονται και γευστικά!

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανεύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο. Οι φαρφάλες έχουν πάντα εντυπωσιακή εμφάνιση και με τον ζουμερό, μυρωδάτο κιμά κοτόπουλου απογειώνονται και γευστικά!

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  500 γρ. (1 πακέτο) φαρφάλες
  •  500 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου, ψιλοκομμένα
  •  500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, κατά προτίμηση από μπούτι
  •  400 γρ. ντομάτες φρέσκες, τριμμένες (ή ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη)
  •  1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  •  25 γρ. κουκουνάρι
  •  1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  150 γρ. κατίκι Δομοκού

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου, το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  4. Προσθέτουμε και το μπρόκολο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λαδωθεί.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά.
  6. Ρίχνουμε το κατίκι, ανκατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT