Πανεύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο. Οι φαρφάλες έχουν πάντα εντυπωσιακή εμφάνιση και με τον ζουμερό, μυρωδάτο κιμά κοτόπουλου απογειώνονται και γευστικά!
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. (1 πακέτο) φαρφάλες
- 500 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, κατά προτίμηση από μπούτι
- 400 γρ. ντομάτες φρέσκες, τριμμένες (ή ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη)
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 25 γρ. κουκουνάρι
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. κατίκι Δομοκού
Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
- Ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου, το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσθέτουμε και το μπρόκολο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λαδωθεί.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Ρίχνουμε το κατίκι, ανκατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος