Πανεύκολη πάβλοβα με έτοιμες μαρέγκες, μαρμελάδα κάστανο και κρέμα σοκολάτας

Πανεύκολη πάβλοβα με έτοιμες μαρέγκες, μαρμελάδα κάστανο και κρέμα σοκολάτας

Μια χειμωνιάτικη, πανεύκολη εκδοχή της πάβλοβας με έτοιμες μαρέγκες, αγοραστή μαρμελάδα κάστανο και γρήγορη κρέμα σοκολάτας. Σε λιγότερο από 30′ έχεις γλυκό!

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια χειμωνιάτικη, πανεύκολη εκδοχή της πάβλοβας με έτοιμες μαρέγκες, αγοραστή μαρμελάδα κάστανο και γρήγορη κρέμα σοκολάτας. Σε λιγότερο από 30′ έχεις γλυκό!

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  •  30 μικρές μαρέγκες, διαμέτρου περίπου 3 εκ. (σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία, όπως Βάρσος, Παπασπύρου κ.ά., καλύτερα κατόπιν παραγγελίας))
  •  1 λίτρο κρέμα γάλακτος, χτυπημένη στο μίξερ για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί
  •  1 βαζάκι (370 γρ.) μαρμελάδα κάστανο (σε σούπερ μάρκετ)
  •  250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  •  150 ml γάλα πλήρες
  •  30 ml κονιάκ
  •  1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  •  1-2 κουτ. σούπας κακάο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πανεύκολη πάβλοβα με έτοιμες μαρέγκες, μαρμελάδα κάστανο και κρέμα σοκολάτας ξεκινάμε και σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα και το κονιάκ για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να φουσκώνει.
  2. Ρίχνουμε τη σοκολάτα, την κανέλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σε μια μεγάλη πιατέλα αραδιάζουμε τις μισές μαρέγκες σε μία στρώση.
  5. Απλώνουμε από πάνω τη μισή μαρμελάδα κάστανο, τη μισή σαντιγί και τη μισή κρέμα σοκολάτας.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT